Bijzonder kunstwerk ‘Deus sive Natura’ (Domkerk in Utrecht)

.

In de voor het publiek weer te bezichtigen Domkerk is vanaf 1 juli mijn bijzonder kunstwerk te zien; ‘Deus sive natura’. Afgedankte witte kledingstukken hangen in lange rijen in de twee zijbeuken van de monumentale kerk.

Fijn dat de expositie zo positief wordt ontvangen. o.a:

AD

De Friese kunstenaar Van der Pas wil met de installatie het menselijk verlangen naar contact, verbondenheid, warmte en samenzijn vormgeven. Het kunstwerk Deus sive natura, dat wil zeggen ‘God, ofwel de natuur’, is daarmee een antwoord op de coronatijd en de lockdown, waarin aanrakingen en contact niet vanzelfsprekend waren.

Lees meer via: https://www.ad.nl/utrecht/wasgoed-aan-de-lijn-nee-dit-bijzondere-kunstwerk-hangt-in-de-domkerk~ac7d0813/

 

DUIC

“Ze zijn opgebouwd uit witte figuren, die in vier lagen aaneen tegenover elkaar hangen”, schrijft de Domkerk over de expositie. “Ze raken elkaar aan, ze zijn broeder- en zusterlijk met elkaar verbonden. Tegelijkertijd zijn de figuren zelf gehalveerd en je zou kunnen zeggen dat ze op zoek zijn naar hun wederhelft, die gespiegeld in een parallel beeld aan de overkant hangt.”

Lees meer via: https://www.duic.nl/cultuur/tentoonstelling-van-afgedankte-witte-kleding-in-de-domkerk/

 

Domkerk Utrecht

Eveline van der Pas brengt ‘Schoon-heid’ in beeld op vele manieren. Haar werk wordt gemaakt uit pure materialen uit de natuur: plantaardige en dierlijke vezels zoals katoen en zijde, wollen vachten, zelf gekaard en gesponnen. 
De installatie DEUS SIVE NATURA in de zijbeuken van de Domkerk is gemaakt van gewassen gesteven gehalveerde afgedankte witte kleding, door het Leger des Heils ingezameld. Er hangen twee omgekeerde piramiden tegenover elkaar. 

 Lees meer via: https://www.domkerk.nl/nl/exposities

 

De expositie ’Deus sive Natura’ is te zien tot 15 Augustus in de Dom-Kerk in Utrecht.