Eveline van der Pas, fotograaf: Frans AndringaEveline van der Pas

Werken in opdracht
Fiber Art
installaties
schilderijen, tekeningen

Eveline van der Pas laat zich inspireren door de dialoog tussen kunstwerk en de ruimte waar het voor gemaakt wordt. Licht en luchtstroming zijn daarbij bepalend voor een wisselwerking, waardoor de ruimte wordt bezield. De aanwezigheid, beweging en adem van  de toeschouwers en verandering, verschuiving, intensiteit van (dag-)licht  neemt je van moment tot moment mee in de eeuwigheid van het nu.
In haar installaties verbindt Eveline haar met vilttechniek gemaakte werken met andere natuurlijke materialen, maar ook met water, licht, spiegels, fotografie, projecties en geluid, meestal bestaande uit natuuropnames gecombineerd met muziek.
Sleutelbegrippen in haar werk zijn: Schoon, levensvreugde, samenhang, ruimte, reflectie.

Ze werkt graag in opdracht van particulieren (onder het mom van “no cure no pay”), maar ook ziekenhuizen, musea, kunstencentra, crematoria, medische centra, banken, restaurants en scholen behoren tot haar opdrachtgevers.

Eveline werkt op haar ateliers in Marsum en Leeuwarden of op locatie, waaronder twee maanden per jaar in Beijing of Wuhan. Ze geeft les op de Kunstacademie Friesland in Leeuwarden. Als gastdocent geeft ze college en praktijklessen aan de Academy of Arts & Design, Tsinghua University in Shandong. Voorheen gaf ze les in Beeldhouwcentrum Koudum en ze doceerde diverse tekenvakken op 1e en 2e graads lerarenopleidingen in Amsterdam en Diemen.